Fair Trade Producten - Fair.nl

Kiezen voor Fair Trade Producten uit onvergetelijke plaatsen van over de hele wereld

Wat zijn fair trade producten?

Fair trade staat voor eerlijk handel. En eerlijke handel betekent dat ambachtslieden, arbeiders en boeren een eerlijke prijs krijgen voor de fair trade producten die zij maken of verbouwen. Helaas is dat nog altijd niet vanzelfsprekend en worden er nog steeds mensen uitgebuit. Door deze oneerlijke handel leven er in ontwikkelingslanden nog steeds ambachtslieden, boeren en arbeiders in armoede.

Waarom fair trade producten kopen?

Door het kopen van fair trade producten krijgen deze mensen eerlijke lonen. Als ambachtslieden succesvol zijn hebben zij een echte kans op een beter leven. En dit heeft ook een diepgaande en zichtbare invloed in de gemeenschap om hen heen. Zo krachtig is jouw aankoop! Door de extra inkomsten is er meer onderwijs en gezondheidszorg mogelijk en blijven ambachten die dreigen te verdwijnen behouden. Op die manier kunnen zij een menswaardig bestaan opbouwen en verspreiden we samen een beetje geluk. Elke aankoop maakt een verschil.

In plaats van koffie, thee en chocolade kan je ook duurzaam kiezen voor originele cadeaus bij fair.nl

Bij Fair.nl geloven we in het steunen van wereldwijde duurzame productie. Veel mensen denken bij fair trade producten aan de bekende merken van eerlijke koffie, thee, rijst, bananen en chocolade, gemaakt van de beste cacao. Wij nodigen je uit om ook eens een kijkje te nemen in onze fair trade webshop van Fair.nl. Deze producten, zijn gemaakt in overeenstemming met onze principes van eerlijke handel en duurzaamheid.

Door te kiezen voor onze producten, draag jij bij aan een eerlijker en duurzamer wereld. Je steunt niet alleen lokale arbeiders in ontwikkelingslanden, maar je draagt ook bij aan het behoud van traditionele ambachten en technieken, zodat je bijdraagt aan een betere wereld. Elk product in onze winkel is handgemaakt met zorg en vakmanschap, wat resulteert in unieke stukken die je nergens anders kunt vinden.

Dus, naast het genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, of het eten van een stukje chocolade, nodigen we je uit om onze collectie originele cadeaus te verkennen. Kies voor duurzaamheid, kies voor eerlijkheid, kies voor Fair.nl.

De fair trade producten van Fair.nl

Bij Fair.nl worden alle producten rechtstreeks ingekocht bij de ambachtslieden zelf. Alleen op die manier zijn we er absoluut zeker van dat onze ambachtslieden een eerlijke prijs betaald krijgen voor de prachtige fair trade producten die zij maken.

Door nauw met deze vakmensen samen te werken weten we precies welke hoogwaardige materialen ze gebruiken, hoe de fair trade producten worden gemaakt en hebben we inzicht in het arbeidsproces.

Geïnspireerd door eeuwenoude tradities werken de meeste ambachtslieden van Fair.nl met natuurlijke materialen. Ook worden er vaak gereedschappen gebruikt die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Door deze handmatige manier van werken is de impact voor het milieu laag. Anders dan de fabrieksmatige manier van produceren. Op deze manier dragen onze ambachtslieden bij aan het behoud van onze planeet.

De wereld veranderen begint met kleine, alledaagse keuzes. Zoals een vriendelijk woord tegen een onbekende of een arm om een dierbare. Samen hebben we de kracht om geluk over de hele wereld te verspreiden. Door ambachtslieden succesvoller en gemeenschappen sterker te maken en klanten te inspireren met prachtige fair trade producten. Draag ook je steentje bij en shop nu!

Handgeweven kleurrijke wollen sjaal uit India
Handgeweven schoudertas uit Peru

Waar komen onze fair trade producten vandaan?

Wij geloven in een toekomst waarin ambachtslieden worden geprezen omdat ze de tijd nemen om een product met de hand te maken. Een toekomst waarin handwerkers kunnen groeien, de cultuur kan worden behouden en de details van het vakmanschap kunnen worden geëerd. Bij Fair.nl vinden we het een eer dat we met mensen uit zoveel verschillende culturen en landen mogen samenwerken. De wereld is een meer levendige en dynamischere plek juist door al onze verschillen.

De fair trade producten die wij hebben zijn zeer divers. Onze collectie bestaat uit verschillende woonaccessoires, modeaccessoires en de meest originele cadeaus. We hebben bijvoorbeeld prachtige sjaals voor dames uit India en Indonesië waarbij traditionele technieken worden gebruikt. Bij de batiktechniek uit Indonesië wordt door een vakvrouw elk motief één voor één met de hand beschilderd op een sjaal van 100% zijde. De sjaals uit India zijn handgeweven van 100% wol. Deze artistieke sjaals hebben prachtige kleuren en zijn heerlijk zacht.

Ook in Peru en Turkije worden er nog steeds eeuwenoude weeftechnieken gebruikt waarvan de mooiste fair trade producten worden gemaakt. Zo hebben we verschillende kleuren hamamdoeken uit Turkije die op grote traditionele weefgetouwen zijn geweven van hoogwaardig katoen. De tassen uit Peru spreken echt tot de verbeelding. De authentieke designs zijn in een modern jasje (tasje) gegoten en worden met veel plezier gedragen. Deze collectie tassen worden door onze vakmensen met liefde gemaakt en met trots gedragen. Mooie producten maken en bijdragen aan een betere wereld. Dat is hun droom!

Een hele andere techniek bij het maken van onze fair trade producten is het bewerken van metaal. Onze ambachtslieden in Nepal zijn heer en meester in het bewerken van koper waardoor onze klankschalen de zuiverste klanken geven. De klankschalen zijn handgemaakt waarbij verschillende technieken worden gebruikt om het koper te bewerken. Dit is een precies werkje want de grootte en de dikte van de klankschaal bepalen de klank van de schaal.

Wie steekt er niet eens een kaarsje aan? In Tibet is het een dagelijks ritueel om in de ochtend een kaarsje aan te steken voor de dag die komen gaat. Hiervoor gebruiken ze boterlampjes. Onze ambachtslieden hebben met liefde voor het vak prachtige boterlampjes gemaakt. De voorbeelden die hierboven staan beschreven zijn slechts een klein greep uit het assortiment fair trade producten van fair.nl. Ben je nieuwsgierig geworden naar de hele collectie fair trade producten?  Neem dan gauw een kijkje.

Fair trade producten online kopen bij fair.nl

Fair.nl is een webshop waar unieke fairtrade producten te vinden zijn.  Fairtrade producten gemaakt met tradities uit lang vervlogen tijden, maar met een hedendaags tintje. Dus ben je op zoek naar een mooi fair trade cadeau voor je beste vriendin of moeder, neem dan zeker een kijkje in onze online shop.

Je kunt de producten eenvoudig online bestellen via de webshop fair.nl. Al onze bestellingen worden als cadeautje ingepakt en binnen Nederland gratis verzonden. Mocht je een cadeau bij iemand anders thuis willen laten bezorgen, dan is dat uiteraard geen probleem. We hebben hiervoor een gratis cadeauservice, waarbij wij jouw persoonlijke boodschap gratis op een mooi kaartje meesturen. Fair.nl is aangesloten wij Webshop Keurmerk, veilig en betrouwbaar.

Ondanks dat wij kwalitatief zeer hoogwaardige fair trade producten verkopen, kan het gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent met je aankoop. Dan is het uiteraard vanzelfsprekend dat je je bestelling bij fair.nl kunt retourneren en dat je snel je geld terugkrijgt. En heb je vragen over onze fair trade producten of over je bestelling, stuur ons dan gerust een email. We helpen je graag.

Set van twee boterlampjes uit Tibet
Onze Service
  • Gratis verzending
  • Gratis cadeauverpakking
  • Gratis cadeauservice
  • Veilig online betalen
  • 14 dagen bedenktijd
    • Niet goed, geld terug!
    • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden