Letterlijk vertaald uit het Spaans betekent het woord ‘frazada’ deken. De warme frazada’s dateren uit de Precolumbiaanse tijd en werden oorspronkelijk gebruikt om te beschermen tegen de koude temperaturen in de hooglanden van de Andes. In de hooglanden van Peru is het handweven van de kleurrijke stoffen zo verweven met het dagelijks leven dat ambachtslieden vol passie en liefde voor het vak de mooiste frazada’s voor ons maken. Deze fantastische frazada’s zijn het resultaat van eeuwenlange toewijding en geven een inkijkje in de verloren beschaving van de Inca’s. Deze zeer bekwame ambachtslieden zijn dan ook vastbesloten om hun culturele erfgoed en ambacht te behouden en hun kennis door te geven aan de jongere generaties.

Onze kleurrijke wollen Peruaanse frazada’s worden op traditionele wijze handgemaakt door ambachtslieden hoog in de bergen van de Andes. Het ambacht van het handweven, de kleuren, de designs en de techniek zijn uniek en weerspiegelen het culturele erfgoed van de Inca’s. Omdat elke frazada handgemaakt is, weet je dat je een volledig unieke deken in handen hebt.

Frazada’z zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen

Elke frazada is gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Ze zijn gemaakt van schapenwol, katoen en natuurlijke kleurstoffen. Het proces om de frazada’s te vervaardigen begint bij het scheren van de schapen. De wol en het katoen worden vervolgens geverfd met natuurlijke pigmenten van planten, aarde en fruit, die alleen in de hooglanden van de Andes worden gevonden. De verschillende kleuren vertellen verschillende verhalen, die de rijke Inca cultuur weerspiegelen. Als alle vezels van wol en katoen eenmaal zijn geverfd, dan worden deze vezels gesponnen voordat ze worden geweven op een weefgetouw.

Tegenwoordig worden frazada’s veelzijdiger gebruikt, dan alleen maar als dekens. Ze zijn nu enorm populair als blikvanger in interieurs. Ze worden gebruikt als vloerkleden, wandkleden, tafellaken, beddensprei of als plaid voor bij een gezellige picknick. Kortom bewonder deze prachtige handgemaakte Peruaanse dekens.

Frazada
Turquoise frazada uit Peru